czwartek, 13 czerwca 2019

Flavon Joy. Radość i siła kulturysty.

Flavon Joy




Flavon Joy to unikatowy suplement, który posiada najwyższą wartość antyoksydacyjną na świecie. Najważniejszym składnikiem Flavon Joy jest ziarno kakaowca. Według naukowców to najzdrowsza po wodzie substancja, jaką możemy dostarczyć organizmowi. Kakao wykorzystane do produkcji Joy zachowuje aktywność biologiczną, ponieważ temperatura do jego obróbki nie przekracza 47 stopni. Tym różni się od używanego w przemyśle cukierniczym kakao, które jest prażone w temperaturze powyżej 90 stopni, przez co traci wiele substancji odżywczych. Według badań, kakao we Flavonie Joy jednostek antyoksydacyjnych  ORAC  zawiera w 100g 95 500, a w powszechnych produktach czekoladowych zaledwie 2 600. Joy to bogate źródło wapnia,, mikro i makro elementów, kwasów i enzymów (Omega 6), mnóstwo unikatowych związków występujących tylko w kakao oraz licznych witamin, A,B,C,E,K,D.


W skład Flavon Joy wchodzą:

- ziarno kakaowca
- owoc granatu
- cynamon
- kurkuma
- wiśnia
- owoc dzikiej róży
- aronia
- żurawina
- pektyna owocowa
- burak
dynia
- czarna porzeczka
- beta-glukan
inulina


Joy wykazuje silne działanie antyoksydacyjne przez co chroni organizm przed powstawaniem wielu chorób oraz znacznie spowalnia proces starzenia.

Jest doskonałym źródłem magnezu, który doskonale chroni przed stresem, a także wzmacnia mięsień sercowy, reguluje ciśnienie krwi, zmniejsza prawdopodobieństwo zatorów.

Przyczynia się do wzrostu siły i masy mięśniowej, dotlenia krew. Dlatego polecany jest osobom aktywnym oraz sportowcom, ponieważ pomaga osiągać lepsze wyniki. Poza tym szybko regeneruje spowodowane przez trening zmiany fizjologiczne i metaboliczne.

Doskonale odżywia komórki mózgowe przez co zapobiega chorobom neurodegeneracyjnym takim jak Alzheimer, Parkonson, autyzm, Sclerosis Multiplex, a także stwardnienie rozsiane. Dzięki związkom zawartym w cynamonie chroni komórki nerwowe przed uszkodzeniami i stanami zapalnymi.

Jest naturalną odpowiedzią na Prozac, dzięki obecności związków z kakao takich, jak: serotonina, tryptofan, dopamina. Kakaowiec jest jedyną rośliną, która zawiera anandamid, substancję nazywaną "związkiem błogości". Kolejną jest fenyloetylamina, pochodna adrenaliny, zwana "substancją miłości". Przeciwdziała depresji oraz zmniejsza jej skutki.

Poprawia pamięć i koncentrację, dlatego polecany jest również osobom pracującym umysłowo oraz podczas intensywnej nauki.

Utrzymuje równowagę hormonalną, wspomaga pracę tarczycy, rozluźnia skurcze menstruacyjne, ogranicza dolegliwości spowodowane zespołem jajników policystycznych oraz zmniejsza objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego.

Wspiera układ sercowo-naczyniowy, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, przez co zapobiega miażdżycy, chorobie wieńcowej, udarom i zawałom serca, obniża ciśnienie krwi.

Jest pomocny w walce z cukrzycą typu 2, ponieważ zmniejsza wchłanianie cukru, a także zmniejsza naczyniowe skutki uboczne cukrzycy.

Zapobiega chorobom nowotworowym oraz ogranicza skutki uboczne chemioterapii, jak i radioterapii. Takie działanie wykazują między innymi związki pochodzące z cynamonu. Chronią przed guzami jelita grubego.

Potwierdzone jest również antynowotworowe działanie pektyny cytrusowej, głównie w przypadku raka prostaty, czerniaka, piersi, okrężnicy, odbytnicy oraz chorób białaczkowych.

Przeciwdziała zaburzeniom erekcji oraz chorobom prostaty, chociażby dzięki obecności dyni.

Wykazuje działanie oczyszczające z toksyn, dzięki czemu dba o wątrobę i inne narządy wewnętrzne.

Pomaga w dolegliwościach narządów trawiennych, w zespole jelita drażliwego, jak i chorobie Leśniowskiego Crohna.

Dba o układ moczowy, zapobiega jego infekcjom oraz działa moczopędnie.

Wzmacnia układ odpornościowy podnosząc poziom glutationu oraz rozbudowując mikrobiotę jelit.

Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne (Candida).

Ma działanie antyalergiczne oraz uszczelniające naczyń krwionośnych przez co zapobiega krwawieniom, wybroczynom i żylakom.

Wspomaga ruch jelit, działa rozkurczowo, wiatropędnie oraz pobudza produkcję soku żołądkowego.

Dzięki obecności wiśni wspomaga leczenie padaczki oraz  walkę z bezsennością, a to za sprawą melatoniny.

Jest odpowiedni dla kobiet planujących ciążę, w ciąży i matek karmiących. Poprzez wzmacnianie  układu nerwowego i mikrobioty, może się przyczynić do zapobiegania autyzmu u dzieci.

Jest również dedykowany dzieciom, jako zdrowy smakołyk. Powoduje, że dziecko łatwiej zasypia, ma lepszą pamięć i koncentrację. Szybciej się uczy i lepiej rozwija.




Flavon Joy zdobył prestiżową nagrodę Monde Selection 2016 - Gold Award.



Swoje ochronne działanie zawdzięcza dużej zawartości antyoksydantów w tym witaminy C - 850 mg/100 g, polifenoli 2800 mg/100 g.

Zawartość kakao 10,18 g/100 g, cynamonu 0,51 g/100 g.

Antyoksydacyjna miara suplementu mierzona skalą TOTAL ORAC wynosi: 2 424 240 umol/słoiczek 240 g, a dzienna dawka 60 606 umol.


UWAGA: Kompleksowe zaopatrzenie w składniki odżywcze zapewnia zestawienie różnorodnych suplementów rodziny Flavon.


SPRZEDAŻ:

http://www.healthwithflavon.com/M-558346









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

POLECANE

Fulereny, węglowe antyoksydanty.

    Fulereny to trzecia po diamencie i graficie fo...